dinsdag 31 augustus 2010

KURDISTAN FORUMU

Posted by FORUM on 30/8/2010, 14:53:00

Kanal-24,e konusan Turkiye Basbakani R.T.Erdogan 12 Eylul Fasist cuntasi,nin basi Kenan Evren,in Suclamasina benzer bir suclamayi yonelti.
Konusmasinda AB,nin bana dokunmayan yilan bin yasasin dedigini soyleyen Erdogan,ama o yilan onlara dokunacak.Oyle bir zaman gelecek.Bunu gorur gibiyim dedi.

Erdogan,in Referarandum surecinde yapmis oldugu bu konusmanin benzerini Kenan Evren yapmisti,hatta daha ileri giderek Avrupa,daki siyasi multecilerin AB,nin basina bela olacagini soylemisti.Genel af tartismasinin referandunla birlikte yogun olarak tartisildigi bir surecte AKP Hukumeti,nin basinin yaptigi aciklama onun ne kadar hesapli olduguna isaret ediyor.

Erdogan konusmasini soyle surdurdu:
Cok acik net soyluyorum.Almanya hicbir zaman samimi davranmadi.Bunlari zaten kendileri de ifade ediyor."Su kadar burada,PKK,li veya PKK yandasi var"diyor.Fransa,ya bakiyorsun ayni durumu goruyorsun,Belcika,ya bakiyorsun maalesef ayni durumu goruyorsun,Hollanda,ya bakiyorsun ayni durumu goruyorsun.Bunlari bu kadar acik konusuyorum.
Ben bunlari Avrupa Buykelcileriyle yaptigim toplantida kendilerine soyledim."Bakin biz bu sikintiyi cekiyorsak,yarin sizin basiniza da bu geldigi zamanda karsiligini bizden bulacaksiniz.Cunku terrore karsi ortak mucadele sart.Ama Turkiye maalesf sizleden bu destegi gormedi.

Erdogan,in bu konusmasi gecen gunlerde toplanan topyekun mucadele konseptinin bir parcasi.Ayrica PKK,nin finans kaynagi olarak Avrupa,nin gorulmesi dikkati cekiyor.
Yakin donemde PKK,ya yakin oldugu soylenen Avrupa,da orgutlu KONKUD konfederasyonu baskani Nizamettin Toguc,un Italya,da tutuklanmasi olayinin ardindaki zihniyeti gosteriyor.

Erdogan,in bu aciklamasinin ayni zamanda Irak,i ziyaret eden ABD Baskan Yardimcisi,nin Irak,i ziyaret ettigi tarihe denk gelmesi dikkati cekiyor.Gectigimiz gunlerde ABD Disisleri ve Hazine Bakanligindan bir heyet Ankara,ya gelmis,bu ziyaretin ardindan Disisleri Bakani Mustesari Feridun Sinirlioglu bir heyetle ABD,yi ziyaret etmisti.

Erdogan,in bu aciklamasinda ALmanya,yi basa koyarak suclamasi bize Mavi Marmara Gemisi operasyonu ve Bu olayda yonlendirici rol oyniyan IHH vakfina yonelik Almanya,da dava acilmasini ve Almanya dan bir parlementer heyetin Diyarbakir Belediye Baskani Osman Baydemir,i ziyaretini hatirlatiyor.

Ne olursa olsun bugun Turk Devleti Kurdistan,da bir terror eyleminde bulunuyor.Bu eylem sonucu soykirima benzer bir durum olusmus.
Bu konuda Turk Devleti,nin yargilanmasi gerekirken, yanlis adres uzerinde Avrupa,nin politika yurutmesi ikiyuzluce bir tutum oluyor.

Geen opmerkingen: