zondag 6 februari 2011

KÜRDİSTAN AVRUPA DEVLETLERİNE YAKIN 2-Feb-11 [20:31]
PNA-Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani Almaya'nın Ekonomik Yardım ve Geliştirme Bakanı ile beraberinde heyetle yaptığı görüşmede Alman Bakan Hükümetlerinin ilişkileri geliştirmek istediğini ve bu amaçla bazı projeler hazırladığını belirtti.

KB-Baskanligi resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre; Bağdat'tan sonra bugü sabah saatlerinde Kürdistan'a gelen Bakan ve beraberinde ki heyet Salahaddin kentinde Kürdistan Bölgesi Başkanı ile görüştü.

Görüşmede Alman Bakan,bu birkaç yıl içinde Kürdistan Bölgesin de her alanda ciddi gelişmeler yaşandığını, Almanya Hükümeti'nin bu çabalara büyük değer verdiğini ve her alanda ilişkileri geliştirme konusunda ısrarcı olduğunu ve bu amaçlada projeler hazırladığını belirti.

Bakan konuşmasının devamında Kürdistan'daki demokratik gelişmeye değinerek, Kürdistan Bölgesi'nin diğer bölgelerden çok farklı olduğunu bununda farklı bir siyasetin sahibi olduğunun göstergesi olduğunu ve özellikle Basın, düşünce ve ticari alana sağlanan özgürlükler Bölge'nin Avrupalı devletlere yakın olmasının esasları olarak değerledirdi.

Nabucco projesi konsunda Alman Bakan, Doğal Gaz'ın Kürdistan Bölgesin'de dağıtılması bunun borular aracılığı ile Nabucco projesine bağlanması ki Almanya bu projenin uygulanmasından yana ve bunun Almanya, Avrupa ve Irak ile Kürdistan Bölgesinin faydasına olacağını belirtti.

Başkan Barzani Nabucoo projesinin önemine değindi ve bu projenin çok büyük olduğunu bölgede güvenliğin sağlanması için büyük bir neden olduğunu belirtti. Ayrıca bu projeyi hazırladığı için Bakana teşekkürlerini sunarak Kürdistan Bölgesi'nin ilişkileri geliştirmek için her türlü kolaylığı gösterceklerini çünkü Bölge'nin uğradığı felaketler ve katliamlar nedeni ile bölge için ne yapılırsa yapılsın sürekli olarak eksik gördüklerini dile getirdi.

Başkan Almanya ile kurulacak olan ilişkilere vedikleri önem anllatı ve Irak'ta ki siyasi sorunlara değinerek Kürdistan Bölgesi'nin rolüne değindi ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wonderful article! This is the kind of information that should be shared
around the internet. Shame on Google for now not positioning
this post higher! Come on over and seek advice from
my web site . Thank you =)

Here is my weblog; bottt.com

Anoniem zei

I believe what you composed was actually very logical.
However, think about this, suppose you were to write
a awesome title? I am not saying your content isn't good., but suppose you added something to maybe grab a person's attention?
I mean Naamloos is kinda vanilla. You might glance at Yahoo's front page and see how they create article headlines to grab people to click. You might try adding a video or a picture or two to get readers interested about everything've got
to say. Just my opinion, it could make your posts a little
livelier.

Here is my blog post - mederma stretch mark therapy reviews

Anoniem zei

Awesome issues here. I am very glad to look your article.
Thank you so much and I am having a look forward to contact you.
Will you kindly drop me a e-mail?

Take a look at my web site :: http://wiki.bb.ru

Anoniem zei

you are in reality a excellent webmaster. The website loading
pace is amazing. It sort of feels that you're doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you have performed a wonderful job on this topic!

Feel free to visit my page: mytropa.net

Anoniem zei

My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on a number
of websites for about a year and am worried about switching
to another platform. I have heard excellent things about blogengine.
net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
Any help would be really appreciated!

Check out my page mai9.net