zaterdag 7 mei 2011

MHP KIMDIR?

MHP'LİLERİN KASETİNDEN SAÇILAN PİSLİKLER: TALAN, ZORBALIK, CİNSİYETÇİLİK, ALEVİ DÜŞMANLIĞI

MHP'lilerin kasetinden saçılan pislikler: Talan, zorbalık, cinsiyetçilik, Alevi düşmanlığı .
Perşembe, 28 Nisan 2011 10:18 . .

Faşist MHP'nin yöneticilerinin gizli çekim görüntüleri, ülkücü faşizmin krizini daha da derinleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu partiden istifa ederek milletvekili adaylığından da çekildiler. Medya, faşistlerin evlilik dışı ilişkilerine ve İslam'ı aşağılamalarına dikkat çekiyor. Dikkat çekilmeyenler ise o görüntülerde yer alan talan, zorbalık, Alevi düşmanlığı ve darbecilik...
12 Haziran seçimlerinde barajı geçip geçmeyeceği tartışılan kriz içindeki faşist parti, büyük bir skandalla sarsılıyor.

Faşist lider Bahçeli'nin sağ kolu olarak nitelenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ile diğer genel başkan yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun gizli çekim görüntüleri, yine MHP'liler tarafından internette paylaşıldı ve büyük tepki topladı.

Ülkücü faşistler, liderliklerinde yer alan iki ismi hemen istifa ettirseler de ortaya büyük bir pislik döküldü. Başka bir dizi konu hakkında ortalığı ayağa kaldıran gazeteler ve televizyonlar, MHP'deki kaset skandalında ortaya çıkanları ya görmedi ya da önemsiz olarak gösterdi.

Medya, evlilik dışı ilişkiler ve başörtülü kadınlar şahsında İslam'ın aşağılanmasına dikkat çekiyor.

Kadınları cinsel bir obje olarak gören, aile kurumunun ve kadının ezilmesinin kararlı savunucusu olan, ırkçılığı İslami bir söylemle kitleselleştiren faşist MHP'lilerin kasetinden ortaya dökülen pislikler bunlarla sınırlı değil.

Deprem paralarını talan ettiler

Görüntülerde konuşan iki MHP'li faşist, yandaşlarına Devlet Bahçeli'nin emriyle nasıl çıkar sağladıklarından bahsediyorlar. Faşist Devlet Bahçeli'nin okuldan arkadaşı (Bahsedilen okul, hâlâ faşist işgal altında olan Gazi Üniversitesi) Mahmut Çomoğlu adlı faşiste para yardımı yapılmasını istiyor.

1999 Gölcük depremi sırasında koalisyon hükümetinde MHP vardı. Bayındırlık ve İskan Bakanı MHP'li Koray Aydın tarafından deprem yardımları talan edilmiş, bölgedeki inşaat işleri ülkücü faşistlere dağıtılmıştı.

MHP'li Recai Yıldırım bu talanı övgüyle anlatıyor: "Dedim ki, bunu bu deprem işlerinde hani şey taşeron firma olarak 9 kişiden biri yaptım bunu. 9 kişiden. Neresi? Yalova, İzmit, İstanbul ne var orada? Avcılar. 3 yerde şantiyesi var. Bu tuttu İspanyolların işini de aldı mı... İspanyollar. Çünkü bu Borusan'dan bir alet kiralamış. 10 katlı 12 katlı binayı tepeden yıkmaya başlıyor. Türkiye'de de 2 tane varmış bu aletten. Şimdi İspanyollar da aldığı işi buna verdiler mi. 3 yerde şantiyesi var. Bu en az 5 milyon dolar para kazandı bak."

Mafya oldular, ona buna çöktüler

Devlet Bahçeli'nin düne kadar sağ kolu olan Recai Yıldırım, "iş" hayatından şöyle söz ediyor:

"Orhan'a gardaşına çöküyorum, çöktürüyorum ve işi bugün bağlamışlar... Bak şimdi benim gönderebileceğim adam gider alır, çöker, gider adamın kafasına sıkar."

On binlerce insanın ölümünden rant sağlayan ülkücü faşistler, çek, senet tahsilat işleriyle de övünüyor. Mahkemeler ise ona buna "çöken" faşist partiye hiçbir dava açmıyor.

Her fırsatta Alevi ve Cemevi düşmanlığı

1978'de Maraş'ta Sünnileri Alevilere karşı kışkırtan faşist katiller, aralarında hamile kadınların, çocukların ve yaşlıların bulunduğu 105 Alevi'yi vahşice katletmişti. Çorum ve Malatya'da da benzer katliam girişimlerinde bulunmuşlardı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, "Ateist, şerefsiz kendine Alevi diyor... Alevilerin hiçbirisi yani camii ile, müslümanlıkla filanla hiç bir alakası yok. .. Cemevi de ibadethane değil... Orada işte sohbet ediyor, saz çalıyor bilmem ne yapıyorlar... Cami ile hiç alakaları yok Türkiye'de" diyerek, sadece faşizmin Alevi düşmanı bakış açısını değil, Cemevleri'nin ibadethane statüsünü tanımayan devletin, mahkemelerin ve hükümetin ortak zihniyetini de sergiliyor.

'Solcularla aynı yerdeyiz'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, CHP ile özdeş kıldığı "sola" sempatiyle bakıyor, kendi tabanını da oluşturan "sağ" seçmeni aşağılıyor!

Bir ülkücü faşist sola nasıl sempati duyar? Yanıt Recai Yıldırım'ın şu sözlerinde duruyor:

"Hepimiz aynı yerdeyiz şimdi, bu böyle olmamızı gerektiriyor."

Ülkücü faşistlerle laiklik ve Türk milliyetçiliği eksenindeki "AKP karşıtlığında" buluşanlar, Kızıl Elma İttifakı gibi darbeci projelerde yer alanlar, 12 Eylül düzeninin değişmesine 'hayır' ekseninde aynı yerde durup onları sol olarak göstermeye kalkanlar, CHP-MHP koalisyonuna zemin hazırlayanlar, eli kanlı katillerin sempatisini kazanıyor.

Faşist MHP kapatılmalıdır

1970'lerde 5 bin insanı katleden, kurulduğu günden beri Alevi, Ermeni ve Kürt düşmanlığı yapan, siyasi parti görüntüsü altında zorbalık ve talanla yolsuzluklara imza atan faşist MHP kapatılmalıdır.

Her fırsatta Kürtlerin demokratik partileri, sol partiler hakkında kapatma davaları açan savcılar, suç örgütü MHP hakkında da dava açmalıdır.

MHP, hâkim medyanın ve ruh ikizi CHP'nin gösterdiği gibi merkez sağ bir parti değil, cinayet şebekesidir. Paramiliter uzantısı Ülkü Ocakları ile birlikte dağıtılmalı, kamusal alanının dışına itilmelidir.

Faşist saldırılar toplumu germeyi hedefliyor

Geen opmerkingen: