vrijdag 22 juli 2011

DİYARBAKIR (DİHA) – Diyarbakır’da bir araya gelen yüzlerce kişi Amed İl Konseyi’nin aldığı ‘Demokratik Özerkliğin inşasının hızlandırılması’ kararını selamlamak amacıyla meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından konuşan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adayı Emine Ayna, “Köylerde kentlerde mahallelerde Kürtler Özerkliğini ilan etmiştir” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Kaynartepe Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu önünde bir araya gelen yüzlerce kişi son dönemlede artan askeri ve siyasi operasyonları kınamak ve Amed İl Konseyi’nin aldığı ‘Demokratik Özerkliğin inşasının hızlandırılması’ kararını selamlamak amacıyla meşaleli yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Emine Ayna ile Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri de katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan ile PKK ve Konfederalizm bayraklarının açıldığı yürüyüşte ayrıca “Demokratik özerk özgür Kürdistan inşa çalışmalarını selamlıyoruz” yazılı pankart taşındı. Kitle sık sık “Oylar namustur namus satılmaz” sloganlarıyla devam eden yürüyüş blok adayı Ayna’nın Körhat Mahallesi’ndeki seçim bürosu önünde son buldu. Güzergâhının sonunda kendilerine “Öz savunma birlikleri” adını veren bir grup yüzleri kapalı gencin kitleye katılması alkış ve sloganlarla karşılandı. Yol boyunca evlerinin balkonlarından cadde üzerindeki esnafa ve alış veriş yapan yurttaşa kadar 7′den 70′e her kesin, alkış, zılgıt ve zafer işaretleri ile destek meşaleli yürüyüşe destek verdi.

Ayna: Halkına ihanet edenlerin yeri nerde yeri var?

Seçim büros önünde Dicle Fırat Kültür Merkezi sanatçılarından Şilan mini bir konser verdi. Havai fişek gösterilerinin ardından blok adayı Ayna alkışlar arasında bir konuşma yaptı. Ayna, AKP Lideri ve Başbakan Erdoğan’ın yarın Diyarbakır’da düzenleyeceği mitinge dikkat çekerek, AKP’nin Kürt sorununa yaklaşımını eleştirdi. Ayna, “Köylerde kentlerde mahallelerde Kürtler Özerkliğini ilan etmiştir. İlk işaretini de Kürdistan halkının kendi vekillerini özgürlükten, eşitlikten yana kimliğini ana dilini tanıyandan yana kullanacağını yarın Erdoğan’a gösterecektir. Kürt halkı 8 yıl önce Kürt sorununu çözeceğiz diyenlere oy verdi. 8 yıl sonra devlet olan AKP’ye Kürdistan halkı bütün kapılarını kapatacak. Kürdistan halkı ‘Zalimlere, inkârcıya Amed’den geçiş yok’ diyecek. Hiç lafı dolandırmadan söylüyorum. Din deyip bu halktan oy isteyenler Kürt sorunu deyip halktan oy isteyenlerin ekmeği de suyu da haramdır. Dinsizdirler imansızdırlar” dedi.

Kongra Gel Kongresi’ni sonuç bildirgesi okundu

Ayna’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan yüzü kapalı bir genç Kongre Gel’in 8′inci Olağan Kongresi’nin sonuç bildirgesini okudu. Sonuç bildirgesinin bitiminin ardından alkışlarla destek verildi. Etkinlik Dicle Fırat Kültür Merkezi müzisyenlerinin seslendirdiği şarkılar ile çekilen halaylar eşliğinde gece geç saatlere kadar sürdü.

Geen opmerkingen: