vrijdag 22 juli 2011

Özerk bölgelerin bağımsız devletlere dönüştüğü günümüzde, "karar vericiler“ bize rağmen, bizim adımıza "ekolojik konfederalizm“, "demokratik konfederalizm“ gibi ne olduğu belirsiz, hiç bir statüye tekabül etmeyen, yada "demokratik ulus“, "demokratik özerklik“ gibi sistemi ve statükoyu yeniden cilalayarak Lozan antlaşmasını güncelleştirmeye çalışmaktadırlar.
Seksensekiz yıldır ulusumuzun "1.Lozan antlaşmasına” karşı direnme savaşı, hiç kuşkusuz cilalanarak dayatılan “2.Lozan”a karşı da aynı kararlılıkla devam edecektir. 1.Lozan antlaşmasını kabul etmediğimiz gibi 2.Lozanı da kabul etmeyecek ve tanımayacağız..
…………………
Yeni bir "24 Temmuz“ yaklaşırken, halen ağır sonuçlarını yaşadığımız, çokça bedel ödediğimiz ve daha da ödeyeceğimiz "Lozan emperyalist paylaşım antlaşması“ nı unutmadık, unutmayacağız.
Sende Unutma!..
Kürdistan‘ın bölünüp paylaşılma antlaşması olan Lozanantlaşması, aynı zamanda ülkemizi işgal ve ilhak etmiş sömürgeci devletlerin kuruluş, uluslararası tanınma ve siyasal sınırlarının garanti altına alınma antlaşmasıdır. Yani ülkemiz ve ulusumuzun boynuna geçirilen "yağlı urganın“ ta kendisidir.
Lozan antlaşması; Emperaylizmin, Ortadoğuda işbirlikçi sömürgeci suni devletler yaratma projesidir.
Ortadoğuda Kemalist, Baasçı ve Molla rejimlerinin ülkemizdeki işgalinin "tapu senedi“, doğal kaynaklarının "talan“ fermanı olan 24 Temmuz 1923 Lozan paylaşım antlaşmasını kabul etmiyor ve tanımıyoruz.
Sömürge ülkeler bir yana, beraber yaşayan uluslar ve hatta küçücük özerk bölgelerin bağımsız devletlere dönüştüğü günümüzde, "karar vericiler“ bize rağmen, bizim adımıza "ekolojik konfederalizm“, "demokratik konfederalizm“ gibi ne olduğu belirsiz, hiç bir statüye tekabül etmeyen, yada "demokratik ulus“, "demokratik özerklik“ gibi sistemi ve statükoyu yeniden cilalayarak Lozan antlaşmasını güncelleştirmeye çalışmaktadırlar.
Seksensekiz yıldır ulusumuzun “ 1.Lozan antlaşmasına” karşı direnme savaşı, hiç kuşkusuz cilalanarak dayatılan “2.Lozan”a karşı da aynı kararlılıkla devam edecektir. 1.Lozanantlaşmasını kabul etmediğimiz gibi 2.Lozanı da kabul etmeyecek ve tanımayacağız..
Sende kabul etme!..
Ülkemizin “tapu senedi”, ulusumuzun boynundaki “yağlı urgan” olan Lozan emperyalist paylaşım antlaşmasını redettiğimizi haykırmak için..
Dünyadaki diğer halkların sahip oldukları ve kullandıkları “kendi kaderlerini belirleme hakkını istediğimizi haykırmak için.
Fermanımızın imzalandığı tarihte 24 Temmuz 2011 Pazar günü saat 13:00 te, aynı yerde Uşi sarayi/oteli önünde olacağız..
Sende katil..
Sesini sesimize kat, birlikte daha gür haykıralım.. LOZAN ANTLAŞMASINA HAYIR!..
LOZAN ANTLAŞMASI KARŞITLARI KOMİTESİ
...................................................................................................................
BANG JI RAYA GİŞTÎ RE!
Nêzik bunîya “24 a Tîrmehe ke nu de, em wek gel hêj jî encamên pir giran dijîn û pir bedêlan dane dîyare hêj jî em dê bidin. “Peymana Lozan ya parvekirina Emperyalîst” me bîrve nekirîye û em dê bîrve nekin.
Tu jî bîrve neke!..
Pêymana Lozanê, peymana dabeş kirin û parve kirina Kurdistanêye, herweha avakirina dewletên dagirkeran qu welatê me dagir û tevlîkirinê ye, peymana kebul kirin û pecirandina sînorên sîyasî û danasîna navneteweyî ye. Bi qurtî “Taya dardakirinê” qu di hustîya gel û netewa me bi xwe ye.
Peymana Lozanê; Piroje ya Emperyalîzmê qu di rojhilata navîn de avakirina dewletên hevkar û dagirkeran ya sunî ye.
Rojhilata navîn de, ji bo Kemalîstan, Baasîyan û rejîma Mollan 24 ê Tîrmeh ya 1923 peymana Lozanê wek fermana “seneda tapo” ya dagirkirdinê ye , “talan” kirina xêr û berên welatê me ye, em vê peymanê kebul jî nakin, nas jî nakin.
Welatên metîngeh li hêleke, netewên qu bi hevre dijîn an jî mintikayên piçuk ên muxtarî bun dewletên serbixwe, “biryarkeran” bêyî me, ser navê me “konfederalîzma ekolojîk” , “konfederalîzma demokratîk” qu çîye kes nizane, beramberê tu statuyê nabe, an jî “netewa demokratîk” , “muxtarîya demokratîk” wek boyax kirina sîstem û statukove, xebata nûjen kirina peymana Lozanê dike.
88 sale qu netewa Kurd dijî “Lozana yekem” berxwedide, bêguman bi boyaxkirin û sepandina “Lozana duyem” re jî emê dij derkevin û qebul nekin.
Çawa qu me Lozana yekem qebul ne kiriye, Lozana duyem jî em dê qebul û nas nekin .
Tu jî qebul neke!..
Peymana Lozanê parvekirina Emperyalîst qu “seneda tapo” ya welatême û wek tayê dardakirinê qu di hustîyê netewa mede ye, ji bo qêrîn û red kirina vê peymanê..
Wek netewan qu xwedî mafên xwe dinyayêde dijîn û bikar tînin, em jî bi daxwaza mafê çarenusîya xwe biqêrîn.
Tarîxa qu fermana me hatîye îmzabuye, 24 Tîrmeh 2011 Roja şemî seet: 13:00 ê de, cîhê îmze ber Kesra UŞÎ emdê bicivin.
Tu jî beşdar be!..
Em hêz û dengê xwe bînin ba hev û xurttir biqêrin.. PEYMANA LOZANÊ RE NA!..
QOMÎTA DİJÎ PEYMANA LOZANÊ
Devrimci Demokrat’ın Notu; sayın Ape Amer bize selam ve iyi niyetlerini yollarken ‘İsviçre Kürdistan İnsiyatifinin’ çağrı mesajının kendisini yollamayı unutmuş.Bizde Nasname’den almak gereğini gördük. Sitemiz ekip olarak bu protestoya katılacak ve 24 Temmuz’da (Lozan’da) UŞİ Sarayının (şimdi hali Otel) önünde olacaktır.

Geen opmerkingen: