woensdag 23 juli 2008

Mustafa Elveren (Em.Öğrt.)


  • Euro Atatürkçüleri

    Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün evinde yapılan aramada; evdeki kasalardan birinde iki buçuk milyon Euro, diğerinde ise yaklaşık aynı değerde çeşitli altın ve ziynet eşyası tespit edildiği polis tutanaklarından anlaşılmıştır. Olayı basında izlerken aklıma birkaç yıl önce TV.de yapılan bir tartışma programını getirdi.
    ATO Başkanı Sinan Aygün, MHP’nin eski milletvekili Rahmetli Mehmet Gül, DTP yöneticilerinden şimdiki Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın katıldığı, isminin son hecesi Türk ile biten TV. Kanalının ceviz kabuğuna benzeyen yamuk sunucusunun sunduğu program bir ara gözümün önüne geldi.
    Beyaz gömleğinin yakasında kırmızı-beyaz kravat, ceketinin yakasına ise, ay-yıldız içine yarleştirilmiş Atatürk rozeti, ayrıca elinde tuttuğu Türk Bayrağı rozetini de Sırrı Sakık’ın yakasına zorla iliştiren Sinan Aygün, Sırrı Sakık ile o programda yaptığı tartışmanın bazı sözlerini hala hatırlıyorum. İşte o sözlerin bir bölümü şöyleydi;
    S. Aygün: -Kınıyormusunuz?
    S. Sakık : -Kınamakla sorun çözülecekse, gelin hep birlikte her iki tarafı da kınayalım. Fakat, sorunlar kınamakla çözülmüyor…
    S. Aygün: -(Elindeki Türk Bayrağı rozetini Sırrı Sakık’ın yakasına iliştirmeye çalışıyor) Bak ne güzel yakıştı değil mi?
    İradesi dışında yakasına takılan rozeti çıkaramama ezikliği içindeki Sırrı Sakık’ın çaresiz proğramın sonuna kadar nasıl kıvrandığını yüz hatlarından anlaşılıyordu.
    Ne tesadüf ki, ATO Başkanı Sinan Aygün de birkaç gün önce “Terör” suçlamasıyla göz altına alınmıştır. Emniyet sorgusuna götürülürken gazeteciler soruyor;
    -Evinizdeki kasada iki buçuk milyon Euro bulunduğu doğru mu?
    -… ?
    -Sayın Aygün Niçin göz altına alındınız?
    -“Atatürk’ü sevmekten”
    -Ama o paraların hiç birinin üstünde Atatürk resmi yoktur.
    -…?
    Adettendir, bu tür paraların kaynağını daha önceden de Tansu Çiller ve benzerleri tarafından hep babadan kalma olarak açıklamışlardı. Sinan Aygün de öyle yaptı. Euro'nun kaynağını, “babadan kalma dükkanın satışından elde edilen gelir ile kızı Burcu'nun düğününde toplanan 30 torba altın olarak” açıkladı.
    Bu ve bunun gibilerin niçin “vatan-millet-sakarya” edebiyatını yaptığını şimdi anladınız mı? Bunlar Euro Atatürkçüleridirler. Atatürk’ün arkasına sığınıp, kasalarını doldurmaya devam ediyorlar. Yani vatanseverliğe devam ediyorlar. Nazım’ın dediği gibi vatanseverlik bu ise, biz de bunlara karşı vatan hainliğine devam edeceğiz.

Geen opmerkingen: