zondag 16 januari 2011

Ahmet Ozdemir Yoldas 28.01.1994 tarihinde Adana,nin Gulbahce semtinde karanlik gucler tarafindan basina sikilan bir kusunla katledildi.

Ahmet yoldas 1956 yilinda Palu,nun ardurek koyunde dogdu.ilkokula burada bitirdi.Tarim ve hayvancilikla gecinen bir ailenin cocugu olan Ahmet yoldas genc yasta yasam kavgasina girdi.
Yazin celisan,kisinda koyune donen Ahmet yoldas katledildiginde evli ve 5 cocuk babasiydi.

Ahmet Ozdemir 1978 yilinda Elazig,da RNK(KUK) hareketiyle ilskiye gecti Bu yorede yapilan faaliyetlere bir sempatizan olarak katildi.

Daha sonra askerlik donusu 1980 yilinda Adana,ya yerlesti.Adana da bulundugu sivacilik meslegigle yasamini surdururken,bu arada siyasal calismalara da katildi.
1992 yili sonlarinda Adana,dan Elezig,a donen Ahmet yoldas 25.02.1993 tarihinde burada gozaltina alindi.kendisine isnat edilen sucu agir iskencelere ragmen kabul etmedi.Bu nedenle serbest birakildi

Serbest birakilan Ahmet yoldas burada polis tarafindan rahat birakilmadi.birkac kez olumle tehdit edildi.

Bu yoredeki baskilar sonucu tekrar Adana,ya geri dondu.Bu geri donus onun uzerindeki baskilari kaldirmadi.
Sonucta 28.01.1994 tarihinde basina sikilan bir kursunla katledildi.Faili mechul denilen cinayetlerde de katledilenler arasinda yer alan Ahmet Yoldasin katilleri hic kuskusuz devlet baglantiliydi

Geen opmerkingen: