zondag 16 januari 2011

Idris Ekinci Yoldas 17.01.1978 tarihinde Bingol merkezinde MHP,li fasistler tarafindan katledildi.

Idris Yoldas,18.02.1949 yilinda Bingol,de dogdu.Ilkokul,ortaokul ve Lise,yi Bingolde okudu.tahsiline Tapu kadastro meslek okulunda devam etti.okulu bitirdikten sonra Bingol de bayindirlik mudurlugu tapu kadostro bolumunde teknink eleman olarak calisti.o sehid edildiginde evli ve cocuk sahibiydi.

Idris Ekinci genc yasta siyasete ilgi dudu ve militanca bir mucadele yuruttu o Bin-Genc derneginin kuruculari atrasinda yer aldi.Bingol de memurlar dernegi yonetim kurulu uyesiydi.TKDP hareket,yle iliskisi 1975 sonrasi gelisti.RNK(KUK)hareketi,nin kurulusuna kaynaklik eden TKDP 3. kongresi doneminde sol kanat da yrerini aldi.

Idris Yoldas,in katledilmesi veya onun hedef secilmesi bilincli bir secimdi.Ondan yaklasik 4 ay once yoldasi Cihat Elci yine ayni cevreler tarafindan katledilmisti.

Onun katledildigi donemde bir olay nedeniyle 15 civarinda yurtsever gozaltina alinmisti.bu nedenle mahkeme binasina diger arkadaslariyla birlikte gitmisti.Mahkeme Belediye,nin yakininda bulunuyordu.Mahkeme cikisinda belediye binasinda ustlenmis fasistlerin actigi atesle katledildi.
Onun ve Cihat yoldas,in katledilmesinde Karayilan lakabli MHP,li belediye baskani Hikmet Tekin,in birinci derecede rolu vardi.O yurtseverler tarafindan cezalandirildi.

Idris yoldas,in sehadetiyle birlikte Bingol,de fasistlere karsi mucadele gelisti.onun kayibi sedec bir hareketin degil ayni zamanda kurdistan,in buyuk bir kayibiydi.

Geen opmerkingen: