zondag 17 april 2011

Nisan ayi icerisinde sehid edilen yoldaslar

Nisan ayi icerisinde sehid edilen yoldaslar degisik yillar icerisinde yer aliyor.Bu sehidler icerisinde yer alan iran kurdistanli Ismail Kadiri uzerine daha onceki yil bahsetmis onun onursal sehidlerimiz icerisinde yer aldigini belirtmistik.
Deiger sehidlerden 4 yoldasimiz Nisan Ayi 1985 yilinda PKK,lilar tarafindan bilincli ve planli bir sekilde katledildi PKK,ya ait yayinlardan anlasildigi kadariyla bu direktifin Sam da oturan ocalan tarafindan verildigi anlasiliyor.
Sehid edilen yoldaslarimizdan Nusaybin yoresinden Seymus Kaya ve Mardin Derik yoresinden Sadik Matzar,in yine PKK ve Isbirlikci hain bir aile olan malla Hamolar ailesi-asireti mensuplari oldugu biliniyor.
Ote yandan Silvan yoresinden Abdulmenaf Simsek Hizbullahcilar tarafindan katledildi.

Hafiza kaydina sahip herkes biliyorki 1980 yilinda PKK-RNK(KUK)catismasina yolacan nedenin PKK,nin saldirgan tutumu oldugunu,PKK,nin kurulusu ve faaliyetleri ile ilgili veriler karmasik ozellikler tasiyor.
Bu nedenle PKK,dan ayrilan herkesin verdigi bilgilerin dogru olduguna ve inandiriciligina kusku ile bakmak gerekiyor.
2 Nisan 1985 tarihinde Guney Kurdistan da katledilen yoldaslarimizin durumu bize 1993 yilinda PKK ile Guney Kurdistan gucleri arasindaki catismalar hakkinda konuyu arastirmak istiyenler icin onemli veriler sunuyor.
5 yil aradan sonra tekrar 4 yoldasimizin katledilmesi bize PKK ile diger yurtsever gucler arasindaki sorunlarin bilgisizlik,tecrubesizlik gibi yorumlarla aciklanamiyacagini gosteriyor.Sorun bir ideoloji ve yontem sorunu bu bir olcude A.ocalan,in sahsiyla ozdeslesmis.
Halbuki katledilen yoldaslarimiz gerektiginde onlara yol gosteren ve yemegini paylasan yurtseverlerdi.Sehidler Albumunde ayi belirlenmemis kisilerden bazilari Nisan ayinda olmus olabilirler.Bu netlesirse bu ayin sehitler listesi degisebilir

Gun siralamasina gore Nisan Ayi Sehitleri:

1-Gevro Sirnak-2 Nisan 1985
2-Xebat Sirnak-2 Nisan 1985
3-Abdulkerim Sirnak-2 Nisan 1985
4---- Sirnak- 2 Nisan 1985
5-Abdulmenaf Simsek Silvan-2 Nisan 1992
6-Sadik Matzar Derik 10 Nisan 1980
7-Seyhmus Kaya Nusaybin 16 Nisan 1980
8-Ziver Kaya Nusaybin 16 Nisan 1980
9-Mehmet Emin Ant Cizre --Nisan 1979
10-Ismail Kadiri Sino 21 Nisan 1979

Geen opmerkingen: