dinsdag 9 september 2008

Tekin ÖZDİL

BASINA VE KAMUOYUNA

“Asimilasyon İnsanlık Suçudur!” – Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN

Bir Asimilasyon Aracı Olan
ZORUNLU DİN DERSLERİ KALDIRILMALIDIR!

Geçtiğimiz eğitim – öğretim yılı içerisinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay 8. Dairesi resmi adı “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi” olan “Zorunlu Din Dersleri”nin din ve inanç özgürlüğünü engellediği ve eğitim hakkını ihlal ettiği hükmüne varmıştı. Bu kararlar başta Alevi Toplumu olmak üzere tüm eşitlik ve özgürlük savunucularını haklı çıkarmıştır: Zorunlu Din Dersi sadece Sünniliğin Hanefi yorumunun öğretildiği bir derstir. Ancak, AKP Hükümeti söz konusu mahkemelerin kararlarına uymayarak, yeni eğitim – öğretim yılının başladığı bugün, yani 8 Eylül 2008 tarihi itibariyle, Zorunlu Din Dersleri’ni kaldırmayacakları nı ve mevcut uygulamayı devam ettireceklerini söylemektedirler.

AKP Hükümeti Suç İşliyor!

AKP Hükümeti, AİHM ve Danıştay’ın vermiş olduğu kararların gereğini yerine getirmemekle ve hatta bu kararlara karşı çıkarak suç işlemektedir. Karar açıktır: Mevcut haliyle Zorunlu Din Dersleri hukuka aykırıdır. Bu nedenle, yargı kararlarının uygulanması için her türlü hukuki ve siyasi zeminde AKP Hükümetinin işlediği bu suça karşı mücadeleye etmeye kararlıyız.

AKP Hükümeti Siyaseten İkiyüzlüdür!

AKP Hükümeti, konuyla ilgili olarak savunmasını sürekli Anayasanın 24. maddesine dayandırmakta ve Zorunlu Din Dersleri’nin kaldırılması için Anayasa değişikliğinin gerektiğini ileri sürmektedir. Türban konusunda jet hızıyla Anayasa değişikliği yapan AKP Hükümeti nedense Zorunlu Din Dersleri hakkında oldukça geri durmakta ve hatta herhangi bir Anayasa değişikliğine karşı durmakta, mevcut politika ve uygulamaları ile sadece kendisi için özgürlük istemektedir.

Dün Kerbela’da Bugün Zorunlu Din Dersleri’nde!

Geçmişte “Aleviler” yakılarak, yıkılarak, zulümle, işkenceyle Kerbela’da, Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Gazi’de yok edilmeye çalışıldı. Bunda başarılı olunamayınca, bugün, Zorunlu Din Dersleri’yle “Alevilik” yok edilmeye çalışılmaktadır. Ancak şunun herkes bir kez daha farkında olsun ki, hiç kimse bizleri, Alevi yolumuzdan ve erkânımızdan ne “kanlı” bir şekilde ne de “kansız” veya “tatlı” bir şekilde uzaklaştıramayacaklar.

Asimilasyon İnsanlık Suçudur!

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart 2008 tarihinde Almanya’da yaptığı bir konuşma sırasında “Asimilasyon insanlık suçudur” demişti. Sayın Başbakan’ın bu sözüne sonuna kadar katılıyoruz ve Sayın Başbakan’a bu sözünün gereğini yaparak Zorunlu Din Dersleri uygulamasına hemen son vermesini bekliyoruz. Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ve Danıştay 8. Dairesi’nin de tespit ettiği üzere, Zorunlu Din Dersleri’nde başta Alevi çocuklar olmak üzere farklı din veya inançtan kişilerin ve ateistlerin çocukları, Sünniliğin Hanefi yorumuna inanmaya, bu inancın ibadet ve uygulamalarını yerine getirmeye zorlanmaktadı rlar.

Yolumuzdan Asla Dönmeyeceğiz!


Ülkemizde Zorunlu Din Dersleri ile Alevilik, Sünnilik içerisinde eritilip yok edilmeye, yani asimile edilmeye ve sistemli olarak bir “kültürel soykırım” gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak yine Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan sözleriyle ifade edecek olursak; “asla öz değerlerimizden, kültürümüzden ve geleneklerimizden uzaklaşmayacağız”.

Alevi yurttaşlar ve onların en büyük iki temsilcisi olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKTD) olarak;

AKP Hükümeti’nin din ve inanç özgürlüğü ve eşit yurttaşlığa aykırı politika ve uygulamalarını n takipçisi olacağımızı ve bu bağlamda başta Zorunlu Din Dersleri olmak üzere işlenen her türlü suça karşı hukuki ve siyasi zeminde demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizi basına ve kamuoyuna sunarız. Saygılarımızla. 08.09.2008


Tekin ÖZDİL Ercan GEÇMEZ
HBVKTD Genel Başkanı HBVAKV Genel Başkanı
HACI BEKTAS VELI ANADOLU KULTUR VAKFI (HBVAKV) GENEL MERKEZI Sokullu Mehmet Pasa Cad. Igde Sokak No: 24 Dikmen - ANKARA 06540Tel : +90 312 478 22 60

Geen opmerkingen: