dinsdag 9 september 2008

TEVKURD 3. KONGRE SONUÇ BİLDİRİSİ

Kürt Ulusal Birlik Hareketi ( TEVKURD ), 6 Eylül 2008 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirdiği 3. Kongresi’nde aşağıdaki görüşleri kamuoyuyla paylaşmayı uygun görmüştür.

3. Kongremiz Birlik Meclisi ve Yürütme Kurulunun çalışmalarını değerlendirerek, önümüzdeki döneme ilişkin faaliyetlerinde esas olmak üzere program ve tüzük konuları da dahil bir dizi karar alarak ve yeni Birlik Meclisini seçerek çalışmasını sonuçlandırmıştır.

TEVKURD 3. Kongresi, bu yılın başında Kosava’ nın bağımsızlığını ilan etmesinin ve içinde bulunduğumuz bu günlerde Abhazya ve Güney Osetya’nın da aynı yönde kararlar almasının, Kürt ulusunun kendi geleceğini kendi topraklarında özgürce belirleyerek diğer özgür uluslar ailesi ile eşit hak ve özgürlüklere sahip olması bakımından önemli gelişmeler olduğunun altını çizmiştir. Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının iradesi dışında çizilen harita bölgedeki sorunların temel sebeplerinden biri olarak gören Kongremiz, Kürdistan'ın ülkesi ve halkıyla birliğinin tarihsel bir hak olduğunu belirtmiştir.Bu bağlamda 3. Kongremiz, yeniden şekillenen Ortadoğu’da nüfusu 40 milyonu aşan Kürt Ulusunun devlet kurma yönündeki kararlığına ve haklılığına olan inancını bir kez daha vurgulamıştır.

TEVKURD 3. Kongresi, halkımızın özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin ortak paydalarını ortaya çıkartmak, bu ortak paydaları çoğaltıp kitlelere mal etmeyi amaçlamak konusunda önemli bir mesafe kat etmiştir. Bu anlayış doğrultusunda, somut bir adım olarak farklı düşünce ve inanca sahip ulusal demokratik güçleri mücadele ve dava birliği anlayışı çerçevesinde buluşturma çabasını sürdürmektedir. Bu çerçevede TEVKURD, Kurumsal Üye olarak içinde yer almış olan Mesop, Dema Nû, Komal ve Çıra kurumlarımızla gücünü, inanç ve kararlılığını artırarak, kurumsal işbirliğinin güçlenmesi alanında çabalarını aynı içtenlik ve siyasal kararlılıkla sürdürecektir.

TEVKURD 3. Kongresi, çalışmalarında meşruiyeti ve sivil itaatsizliği, insan haklarına saygıyı, özgürlükçü ve demokratizmi esas aldığını, demokratik ve barışçı mücadeleyi benimsediğini bir kez daha vurgulamıştır.

3. Kongremiz, Türkiye de yaşanan krizin esas olarak Kürt ulusunun kendi toprakları üzerinde, kendini yönetme hakkının inkarı nedeniyle derinleştiğini tespit etmiştir. Son aylarda ortaya çıkarılan Ergonekon isimli yapılanmanın devletle ilişkisinin açığa çıkmasının söz konusu krizden kaynaklandığını vurgulamıştır.

3.Kongremiz, Güney Kürdistan’daki ulusal kazanımların tümünü sahipler ve destekler. Kerkük başta olmak üzere tarihi Kürdistan coğrafyasının Kürdistan sınırlarına dahil edilmesi gereğinin altını çizer. Bu bağlamda Federe Kürt Parlamentosu ve Hükümetiyle sıkı bir dayanışma içinde olduğunu belirtir.

3.Kongremiz, Ulusal Birliğin oluşmasında değişik görüş ve eğilimlere sahip farklı ulusal güçlerin birbirlerinin varlığına, farklılıklarına ve özgün hukukuna saygıyı esas alan bir anlayışla; Kürt ulusunun aydınlık geleceğini örgütlemek için her zamankinden daha çok sabır, hoşgörü ve siyasal toleransa ihtiyaç olduğunu vurgulamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 06.09.2008, Diyarbakır.

Tevgera Yekîtîya Neteweyî Neteweyî ya Kurd / TEVKURD

TEVKURD MECLİS ÜYE LİSTESİ

EYÜP KARAGEÇİLİ
ŞEYHMUS ÜLEK
SITKI ZİLAN
ÖMER EKMEN
BEDRAN ACAR
ŞEMSETTİN IŞIKLI
RAMAZAN PERTEV IŞIK
FUAT ÖNEN
SABAHATTİN KORKMAZ
SAİT AYDOĞMUŞ
MAHMUT AĞAMOLLA
ÖMER ÖZMEN
SELMA GÜNEL
ARİF SEVİNÇ
NEVZAT KARAGEÇİ
NUSRET MAÇİN
M.NURİ ERDOĞAN
HASAN ÇAKIR
SUPHİ ORAK
ŞÜKRÜ ASLAN
MURAT ABA
ALİ GÖKKAYA
SİNAN ÇİFTYÜREK
AKİF KARAKOYUNLU
ŞABAN ASLAN

Geen opmerkingen: