woensdag 21 december 2011

Sayin Hozat belediyesi yetkilileri,

Hozatın bir caddesinden bir Dersim katilinin, Abdullah Alpdoğanın, adını sildiğiniz için çok teşekkürler. Çok sağolunuz. Onun yerine verdiğinz isim Zazaca olsaydı daha iyi olurdu. Biraz daha cesaret gösterip daha doğrusunu yapabilseydiniz, daha iyi olurdu! Mesela, 'Özgürlük Caddesi' yerine "SERBESTİYE CADDESİ! verebilirdiniz, çok iyi olurdu, lütfen bunu değiştirin "Serbestiye Caddesi" yapın!

Ikinci önemli konu:
Lütfen Dersime, DERSİM için bir şeyler yapanların, yani Dersime faydası olan, Dersimi kalkındıran, Dersimin dili (Zazaca) için, dini (ALEVİLİK) için bir şeyler yapan sahıslar adını verin sokaklara, mahalelere, caddelere, parklara.... Yada tarihi isimlerden, efsanelik isimlerden bazı evliyaları, sahısları bu yerlere layik görün: Mesela
- Pir Sultan Avdal (Pir Sultan Abdal),
- Pir Kalmem SIR,
- Ana Jêle,
- Pir Seyit RIZA,
- Pir Duzgın Bava, (Tr. 'düzgün'le alakası yok, Zazaca (Dezgeh: keramet, keramatli, ocak/ocaklı anlamına geliyor).
- Pir SUREDAR,
- Pİr Dewres Cemal,
- Pir Bomê SUR (Bava Mansur olmamalı),
- Pİr Sarê Saltuk (Sarı Saltık olmamalı, Türkçedeki sarı değil, sarê: baş/vaya ahali anlamına geliyor)

Yada
Bu eski Dersim efsanelerinin yanı sıra Zazaca için çok değerli araştırmalar yapan ve 1903 yılında bu bölgeyi gezen Alman bilim adamı 'Oskar Mann ve Karl Hadank ' isimleri verilir. Bu kıtap 1932 yılında Almanyada yayınlanıyor ve bugün halen Zazacanın en önemli bir bilimsel kaynağıdır, 300 sayfalık bir kitaptır. Bizim özbenliğimizde yeni ve anlamı çok büyüktür.
Veya C.M. Jocobson, M. Sondanato bunlar Zazacanın Alfabesini sağlamlaştıran ve henüz hayatda olan bilim adamlarıdır. Aynı anlamda Dersimli dilbilimci Dr. Zülfü Selcan, Prof. Ludwig Paul bunların Zazacaya katkıları eşsizdir, biz Dersimliler için çok büyük bir değere sahiptir. Öncellikle bunların adı Dersim caddelerine, okullarına ve Üniversiteye layıktır. Aynı zamanda yurt dışında ilk Zazaca PİYA ve AYRE gibi dergileri yayınlayan değerli yazarımız Ebubekir PAMUKÇU´nun adı memleketimizin okullarına, caddelerine, meydanlarına, köprülerine layıktır. Umarım bu yönde düşünürsünüz!

Deniz Gezmiş, Hrant Dink, Nazım Hikmet, Nelson Mandela veya Musa Anter vs. vs. ..... bunlar değerli sahıstırlar, am bunların Dersimle ne alakası var? Bunların Dersimle ne direkt/doğrudan, ne de başka herhangi bir bağı yok ki! Dersim onların çalışmalarında ve hayatlarında herhangi anlam teşkil etmiyor ki! Dersim bunların hayatında herhangi bir değere sahip değil. Onların Dersimle ve Dersimin onlarla herhangi bir ilişkisi yok!
Yukarda saydigimiz bu tür isimlerle Dersimin değerlerini ve özbenliğini artıramazsınız. Bunu yapmakla en fazla, en fazla kendi içinizdeki kompleksleri, zavalılık hisslerini, aşağılık komplekslerini ve boşluğu artırırsınız.

1 opmerking:

Anoniem zei

On behalf of Turkish Nation, this website has been interfered by 1923Turk Grup
''MEVZU-U BAHIS VATANSA GERISI TEFERRUATTIR.!''

Vatan istediler. Bizim değil ki dedik.
Vatanı sahipsiz sandılar. Biz, bu vatan sahipsiz, demedik. Biz, bu vatanın emanetcisiyiz demek istedik!..
Vatan istediler. Şimdi mi, dedik. Pazarlık yapıyoruz sandılar. Biz, pazarlık yapalım demedik. Ecelinize bu kadar erken mi susadınız demek istedik!..
Vatan istediler, alın, dedik. Bizi kendileri gibi dönek sandılar. Biz alın da sizin olsun demedik. Alabiliyorsanız alın da görelim demek istedik!..
Vatan istediler. Vatan verilir mi, dedik. Bizi vatansız sandılar. Biz size bu vatan yalnızca bizim demedik,
Bu vatan "Türküm" diyen herkesin vatanıdır demek istedik!... Ama siz anlamadınız...

1923Turk Turkish Hacker's

TheEnd || Ersin

Cihan6776 || MuhaberE || goldenspy || ecarter65