zaterdag 18 oktober 2008

KURTLER MUSLUMAN OLMASAYDI SIMDI KURDISTAN VAR OLACAKTI

Muhammed peygambermi?

Peygamber.

Araplara ilk siyasi çağrısı "etrafıma toplanın size devlet ve zenginlik vaadediyorum" değilmidir?


"Anlayasınız diye size arapça bir Kur'an indirildi" ayeti arap milliyetçiliği değilse ve Kur'anın araplara özgü bir kitap olduğunu vurgulamıyorsa nedir?


Kur'an arap milliyetçiliğinin manifestosudur. İtirazı olan bir adım ileri çıksın islamiyeti topyekun tartışalım.

Ali Muhammed'in öğrencisimidir?


Öğrencisidir.

Amcazadesimidir?


Amcazadesidir.


Damadımıdır?

Damadıdır.

IV. halife olarak arap devletinin başkanımıdır?

Halifedir ve başkandır.


Kureyşli ben-i haşim soyundan bir arapmıdır?

Evet.

Bu da Ali cephesi..


Kürt bir Muhammed olmadığı gibi Dersimli yada Xorasanlı bir Ali yok.


Şeyh Adi bin Musafir Lübnanli bir arap ve islam mutasavvıfımıdır? Ta kendisidir.

Hal böyleyken.


Mela Mıstefa mela olmasına rağmen şeriat dememiş Kurdistan demiştir. Zibari şeyhleri ne demiştir, Lolan şeyhleri ne demiştir, Mela Barzani bunlardan ne çekmiştir bilen varmı?


Güney'deki cahş müessesesinde yer alan şeyhlerin sayısına, islamcıların sayısına dair bilgi serdedecek olan varmı?

Güney'de pusuya yatmış bekleyen kürt islamcılarının her an talibanlaşma istidadına sahip olduğunu, eğitimi ve örgütlenmesi bakımından hazırlıklarını en üst düzeyde tamamlamış bulunduğunu kaç kürt itirafa yanaşır?

Ya kürt islamcılarının İran ve Türkiye'ye ilaveten bunların pek uzağında olmayan arap islamcıları ve Al Qaide ile organik ilişkilerini masaya yatırmaya kaç kürt gönüllü talip olur?

Şeyh Said, şeyh olmasına rağmen Kurdistan demiştir. Şeyh said Kurdistan derken Said-i Nursi hangi teşkilatın mensubu olarak faaldir, 1925 direnişine karşı nasıl tavır takınmıştır? Arvasi şeyhleri, Küfreviler nasıl tutum takınmışlardır? Bu üç ocak yani Şeyh Aliyê Pali, Küfrevi ve Arvasi ocakları Kuzeyde en büyük üç nakşibendi ocağını oluştururlar. Siverek şeyhleri kimin yanında yer almıştır? Silvanlı Şeyh Şemseddin direnişe karşı nasıl tavır almıştır?


Ya Halid Begê Cibrî?


Nakşiliğin önemli isimlerinden değilmidir?


1914 Dersim direnmesinin bastırılmasında oynadığı rol neden gözardı edilir?

Dersim'e kim adına ve hangi rütbeyle gittiğini açıkça yazabilecek olan varmı?


Bunlar Muhammed cephesi..


Dönelim Ali cephesine..


Seyyid Rıza Alevistan dememiştir. Kürdistan demiştir. Ağdat düşünceye kadar orada kürt bayrağı dalgalanmıştır.




1925 direnişi müddetince kılını kıpırdatmayan Seyyid Rıza değilmidir?




Rusun, ermeninin imdadına koşan Kürdistan sevdalısı Ali Şer 1925 direnişi müddetince kış uykusunamı çekilmiştir?




Ya Bedirhan Beg?




Şemzinan ve Hakkari mireleri Nurullah Beg'in, Said Beg'in üzerine yürüyen Bedirhan değilmidir?




Mir Mıhemedê Revanduz'un üzerine yürüyen, Soran emaretini Osmanlı adına işgale kalkışan Bedirhan değilmidir?




Mısır Hidivi kürt Mehmet Ali Paşa'nın oğlu Said Paşa'nın Osmanlı ile kapışmasında 1839 yılında Nizip'te Moltke komutasında Osmanlı redif alayı komutanı olarak Said Paşa'ya karşı savaştırılan Bedirhan değilmidir?




Ermenistan'a yerleşmiş bulunan ezdi kürtler Bedirhan'ın zulmünden kaçarak ermenilere sığınanların çocukları değilmidir?




Mir Mıhemed savaş meydanında Osmanlı'yı ve işbirlikçi Bedirhan'ı birkaç kez yenmesine rağmen sonuçta nasihat heyetleri denen içinde kürtlerin de bulunduğu "din ulemasının" kürtlere "telkinatları" ile islami desise (tezgah, hile, tuzak) kullanılarak mağlup edilmedimi?




Kürdün bugünkü ulusalcılığına karşılık, kahır ekseriyet müslüman kürtler siyaseten AKP bünyesinde olup, fiilen devlete merbut hale gelmiş Fethullah ve nurculuk güdümlü tarikatler tarafından kontrol edilmiyormu?




Erbakan'ın dayanağı kürtler değilmiydi?




Daha önceleri Menderes'in Demokrat Partisi kürtlerin sığınağı olmadımı? Kamran'dan Melik'e kadar, Arvasilerden Ensarioğullarına, Bilginlere, Sönmezlere, Septioğullarına kadar bu partilerde boy göstermeyen kürt müteşeyyih kaldımı?




Bunlar Şeyh Aliyê Hizanî'nin, Şeyh Saidê Palî'nin, Şeyh Şerif'in, Şeyh Abdullayê Melekanî'nin çocukları, torunları, ahfadı, efradı değilmi?




İhanet Öcalan'la mı başladı sanıyorsunuz?




İhanetin kökleri derinde. İhanet islamla başladı, mezhep ve tarikatlerle katmerlendi. Öcalan ihaneti müslüman olmayan, ihanete yatkın olmayan cephenin ihanet zincirine katılması operasyonudur.




Kürt dindarları bizzat kendi milletinin özgürlüğü önünde "devletin kürtlüğe karşı panzehiri" olarak yerini tutmuşmu?




Kürdü bölen, parçalayan, parçaladıklarını karşı karşıya getirerek savaştıran, güçten düşüren başta islamiyettir, sonra türevleridir.




Kürtler müslüman olmasaydı bugün devletti.




Kürdü ne Muhammedin Kur'anı, ne Ali'nin Zülfikarı.. Ne Nesimi'nin postu ne de Mevlana Halid'in nefesi kurtarmadı ve kurtaramaz.




Kürdün kurtuluşu namlunun ucundadır. Kürtler namlularını, enerjilerini düşmalarına yöneltecek aydınlanmaya ulaşabildikleri zaman kurtulacaklardır. Bu aydınlanmada ne Adi Bin Musafir'in, ne Ali'nin, ne Muhammed'in, ne de ardılları yada havarilerinin yeri yoktur ve olmayacaktır.




Geçmişe dair bilgiler gelecekte hataya düşmemek için gereklidir. Bir bilim dalı olarak tarihin ve tarih bilincinin misyonu budur. Kürtlerin müslüman olduktan sonra bir daha sırtlarını doğrultamayışlarının nedenlerine ve niçinlerine doğru cevaplar aranıyor. Verebilecekler buyursunlar bizi irşad etsinler.


Kenan Fanî

Geen opmerkingen: