maandag 3 november 2008

Kerkuk Kurdıstan

Tuncay Güney: PKK'nin Lavriyon kampı Ergenekon aracılığı ile açıldı

Tuncay Güney dün katıldığı 32. gün programında önemli açıklamalrda bulundu. Mehemet Ali Birand'ın sunduğu programa katılan Tuncay Güney, sorduğu sorular ile Ergenekon - PKK ilişkilerine yeni bir boyut ekledi. Doğu Perinçek'in Ergenekon adına Yunanistan ile ilişkiye geçtiğini ve Yunanistan'ın PKK'ye destek olmasını sağladığını söyledi.

Tuncay Güney PKK'nın olmadığını söyledi, ama Türk gazeteciler yeni bir Türk gazetecisi örneğini gösterererk çok önemli olan açıklamaları detyalandırmasını istemediği gibi, özellikle es geçtiler. Oysa Tuncay Güney çok önemli ve yeni açıklamalarda bulundu. Tuncay Güney'in sorduğu 8 soru şağıdadır.

------------------------------------------------------

1- Ergenekon operasyonu başladığında Aydınlık Gazetesi, Tolun ve Şenuygur paşaların da isminin başta oduğu bir listeyi, Amerika’ya ve BOP’a (Büyük Ortadoğu Projesine) karşı olarak yayın yaptı. Bu iki paşanın ergenkon üyesi olduğunu --Not çok netçe deşifre ve muhbircılık değil de neydi? Geçen haftaki de kapağınızda İsmail Hakkı Kradayı, Doğu bey, Hüsseyin Kıvrıkoğlu vardı. Siz yolun başında ihanet edenler kendini sağlama alıyorlar. İhanet ediyorsunuz ihbarci parti

2- İlk kez Rusya ve Çin’e, Ergenekon’u TSK’a içinde bir yapılanma olarak bilgilerinden ve Ergenekon ile JİTEM’in asya temsilcisi olduğunu söyleyen ve kendisini tebrik eden ilk ülkeyi Doğu Bey açıklasın. Yazılıdır bu, kendi yazısıdır.

3- Avrasya Konferansı düzenlediniz İstanbulda, Türkiye’de. Konferansa Putin ekibi, nasıl mali ve fikri destek sağladı? Alexander Dugini kim yolladı Türkiye’ye? Bu konferanslara Demirel ile Denktaş’ın katılımı desteği nasıl sağlandı?

4- Sol guruplar arasında, infaal çatışma yaratarak, solun önünü tıkama adına, ”dünyanın bütün emekçileri birleşin” sloganı ile, 1 Mayıs yürüyüşlerini sabote etmek için, İşçi Partisi’ne Türk bayrakları ile gosterilere katılma emrini kim verdi?

5- Ergenekon bağlantısıyla Uygur ve Sincan Türklerini tasfiye edebileceğini öne sürerek, karşılığında Çin'den ne istendi?

6- Anti Amerikan çıkışları ile tanınan Perinçek, yıllar önce, Aydınlık Dergisinde, tüm aktif solcuların kişisel bilgilerini isim adreslerini deşifre ve yayınlayarak solculara operasyon yapmasını neden sağladı

7- Perinçek solcular içinde, komunizm karşıtı hangi ülkenin planlarını uyguladı?

8- Doğu Perinçek Yunanistan’ın PKK’lılar için açılacak olan Lavriyon kampı için nasıl bir girişimde bulundu? Yunanlı general kara kuvvetleri subayı Savas Kamarandis ile PKK’nın Lavroyan ve Bekaa kampına gonderilecek Yunanlı generallerin destekleri için, kendisi Ergenekon adına irtibat memurluğu yapmış mıdır

Geen opmerkingen: