woensdag 19 maart 2008

Hainler Ülkesi

Her dilde insanları ve toplumsal grupları yüceltmek veya aşağılamak için kullanılan sıfatlar vardır. Dünyanın egemen güçleri, kendilerini yücelten, karşısındakileri ise aşağılayan bu sıfatları ustaca kullanırlar. Türkçe’de kullanılan hain kelimesi, bu olumsuz sıfatlardan birisidir..
Osmanlı sultanlarına göre, Kemalistler başta olmak üzere, monarşiye karşı çıkan herkes hayindi.
Kemalistlere göre ise, tüm Osmanlı sultanları hayindi.
Osmanlılarda, İngiliz yanlısı vezir-i azamlara göre, Alman yanlısı vezir-i azamlar hayindi. Fransız yanlılarına göre ise, hem İngiliz hem de Alman yanlısı olanlar hayindi.
Kemalistlere göre, TC’nin kuruluş sürecinde değerli çalışmalar yapan Demirci Efe ve Çerkez Etem gibi insanlar hayindi.
Türk komutanlara göre, can korkusu nedeniyle cepheden kaçan askerler hayindir.
Ağa, bey ve kapitalestlere göre, tarla, atelye ve fabrikalarında çalışan emekçiler, durumundan şikayetçi oldukları, zam istedikleri veya greve gittikleri için hayindirler.
Çok partili rejime geçtiğimiz 1946 tarihten itibaren, CHP ye göre DP’liler, DP’ye göre de CHP’liler hayindi.
Sağcılara göre solcular ülkeyi Moskova, solculara göre da sağcılar ülkeyi Amerikaya satan hayinlerdi.
Sovyet yanlısı komünistlere göre Çin yanlıları, Çin yanlısı komünistlere göre de Sovyet yanlıları hayindi.
Türk yöneticilerine göre, Türk olmayı kabul etmeyen tüm Kürtler hayindir.
Türkiye’yi yöneten Kemalistlere göre, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda idare edilen düzeni eleştiren herkes hayindir. Yani, TC yurttaşları içinde Kemalistlerin haricindeki herkes hayindir.
Geçenlerde Türk Genel Kurmay Başkanı Büyükanıt Paşa, sivil Kemalistlerin de hayin olduklarını ilan etti. Böylece, Kemalist Türk ordusunun fiyaskoyla biten Güney Kürdistan saldırısını eleştiren sivil Kemalistler de hayin olduklarını öğrenmiş olduk. Yani son duruma göre, Türkiye’de sadece üniformalı Kemalistler hayin değiller.
Türk ordusundaki Kemalist subay ve astsubay sayısı ne kadardır bilemiyorum. Ama bu sayı, 70 milyon insan içinde denizde damla gibi bir şeydir.
Bu durum karşısında, Türkiyeye hayinler ülkesi demek bir abartı olmasa gerek.
Gelin kendilerinden başka herkesi hain ilan eden bu bir avuç üniformalı Kemalistlerin durumuna bir bakalım. 75 yıldan beridir durmadan, bu ülkeyi bu milleti biz kurtardık diye nutuk atan bu zat-i muhteremler, milyonlarca kilometre karelik toprağı başkalarına kaptırdılar. Günümüzde herkesin ağzını sulandıran Musul ve Kerkük petrollerini, 2 bin Sterline İngilizlere sattılar. Anti Sovyetçilik nedeniyle ülkeyi emperyalizmin taşaronu haline getirdiler. Kore’ye yolladıkları alayın yarısından fazlasının ölümüne neden oldular. Ülkelerinin başbakanını, bakanlarını idam ettiler. Kıbrıs savaşında bu adamların yönettiği hava kuvvetlerinin uçakları, kendilerine ait deniz kuvvetlerinin bir destroyerini batırdılar. Kürtleri yok etmek için, ülkenin kaynaklarını tanka topa tayyareye sarfettiler.Uçan kuşa bile borçlandılar. Listeyi uzatmaya gerek yok.
Eminim gün gelecek birileri çıkıp, bu üniformalı Kemalistlerden hesap soracaktır. O zaman gerçek hayinlerin kimler olduğu ortaya çıkacaktır.

Yılmaz Çamlıbel

Geen opmerkingen: