maandag 7 maart 2011

2 Temmuz,un unutulamiyacagini Sivas caddelerini dolduranlar kanitlamis oluyorlar...Peki 2 Temmuz acisindan beslenenler ne olacak?Bu olayi ticarete dokenler olusmaya basladi,sanirim yakinda Madimak oteli,nbin Maketini de satarlar...Herseyi ticaret gibi goren zihniyet acilari paraya vb.gibi seylere donusturmek icin ne kadar hazirlik yapmislar.

Bu aci dustugu yeri yakmadi,tum insanligi yakti.

Bu aci sadece bir irkin ,bir dinin,bir mezjhebin acisi degildir,insanligin acisidir.

Bu acinin yasandigi zaman diliminde kimiler savci,kimiler avukat,kimileri de gorgu sahidi olup da,ben gormedim,sucsuzum dediklerini biliyoruz.

Tarihi oldugu gibi kabullenebil,memiz icin,tum belgelerin,bilgilerin bir yerde toplanmasi ve en objektif olarak insanliga sunulmasi gereklidir.Sivas yangininda olen,olduren ve parmagi olanlarin isimleri yayinlanmalidir.

Orada olmayan ,ama oradaymis gibi anilari pazarlayan asalöaklarin var oldugu yapilan paneller ile ortaya cikmaya baslamistir.

Bu sorunu sadece Alevi sorunu gibi gorup,aAleviligin para eder konuma gelmesi icin caba harcayanlarin varligini yok saymayalim.

Kisaca 2 Temmuz,gun gectikce daha dogru tanimi yapilmasi gereken konuma gelmistir.

Duygusaligi paraya donusturen asalaklarin ortaya cikttigi bir donemi yasamaya basladik.

Dugunlerde bile,acilarin seslendirildigi turkulerle gobek atanlari suclamiyalim.O tukkuyu orada seslendirenleri bilelim...Cunku toplum algilari ile oynaniyor ki bir katliamin anlatildigi turkulerde bile gobek atar hale geldik.Bu algiyi olusturanlari anlamak acilarin gercek sesini ortaya cikarmak icin butun bilgilerin ortaya serilmesi gereklidir.

Ölenler bizim degerlerimizdir.Peki ölenlöerin mezarlari nerede kac kisai biliyor,kac kisi bu mezarlari ziyaret ediyor?

Sözde degrlerimiz olmaktan cikarilmalidir...Özde degerlerimiz oldugu tum insanliga ilan edilmesi gereklidir...

O gun ,o kara ve dumanli gun,alevlerin canlari icine aldigi,insanligin acisinin gunu oldugunu tum dunyaya haykirmak gerekiyor.

Kaynak: 01/07/2010 I.Cem Özkan Evrenselkoy

Geen opmerkingen: