zaterdag 19 maart 2011

Yillarca suren sorusturma ve tutukluluk devresinden sonra Diyarbakir Sikiyonetim Askeri Mahkemesinin sonuclanmasi uzerine RNK(KUK-SE)yayin organi REYA SORES,in Nisan-1985 Sayi-8 de yeralan aciklamasini yayinliyoruz.
Bu aciklamanin gecmisin muhasebesi ve gunumuzdeki durumla ilgili yani aciklamalar icin bir belge olduguna inaniyoruz.

HIC BIR BASKI BIZLERI YIDIRAMAZ.

Gectigimiz Subat ayinda 7. kolorduya bagli Diyarbakir Sikiyonetim Askeri Mahkemesi,nde KUKU ve KUK-SE Davasi sonuclandi.

KUK ve KUK-SE taraftarlarinin birlikte yayinlandiklari bu mahkemede ilk dava 1979 sonlarina dogru acildi.1982 Subatinda yeni iddianame ile birlikte 199 kisi acinda acilan davada 13 kisi hakkinda idam cezasi istendi.1983 Kasim,yeni tutuklamalarla birlikte hakkinda dava acilanlarin sayisi 280,e yukseldi.
Son karar mahkemesinde Davut Henar,Mehmet Can Azbay,Necdet Bahadir,Hidir Yigit ve Ibrahim Guroz,a idam cezasi verildi.Ancak Hidir Yigit ve Ibrahim Guroz,un yakalandiklari donemde yaslarinin kucuk olmasindan dolayi cezalari muebbete cevrildi.Bu davada 63 kisiye 3-24 yila varan cesitli hapis cezalari verildi 17 kisi hakkinda tutuklma karari cikarildi.

Bu karar beklenmiyen bir bir sonuc degildi.Bu insanlar neden bu cezalara carptirildilar diye halkimiz ve butun ilerici-fasist diktatorlukten hesap sormalidirlar.
Gercekte suclu olanlar onlar degil,halkimizi hergun daha yikma surukleyen,halkimizin varligini inkar eden,ulkemizi talan ve isgal edip Turkiye ve Kurdistan,i emperyalistlere peskes cekenlerdir.Onlari terrorist ve bolucu ilan edenler,gercekten bolucu ve terrorist olanlar kendileridir.

Turk Sovenizmini korukleyenler,Turk ve Kurd halki arasina sunni duvarlar cekenler,insan hak ve ozgurluklerini ayaklar altina alarak terrorizmi bir devlet politikasi haline getirenler onlardir.
Suclu diye yargiladiklari kisilerin sucu onlarin ulkesinin bagimsizlik ve ozgurlugunu,insanca bir yasama kavusmak icin savunmus olmalaridir.Bunun suc olup olmadigini ileride tarih yazacaktir.

Diyarbakir,daki fasist askeri mahkemenin duzmece iddialara ve iskenceler sonucu duzenledikleri belgelere dayanarak verdikleri cezalar ,bugun bir kez daha Turkiye de politik tutukluyoktur" diyenleri yalanliyor.
Demokrasi ve baristan yana olan herkes fasist mahkemenin verdigi bu karara karsi cikmali.Tum siyasi tutuklularla oldugu gibi bu tutuklularla da dayanismayi yukseltmeli,verilen idam cezalarina karsi cikmalidir

Fasist Diktatorluk ne yaparsa yapsin halkimizin mucadelesini yok edemiyecektir.Cunku Davutlar,Mehmetler ve Necdetler idam edilmekle ortadan kaldirilamiyacaktir.Onlarin mucadelesine yuzlerce,binlerce Davutlar,Mehmetler ve Necdetler katilacaktir.

Bugun onlar suclu olarak halkimiza gosterilip idam edilseler bile tarih onlarin degil de,onlara ceza verenlerin gercek suclu olduklarini yazacaktir.

Geen opmerkingen: