maandag 7 maart 2011

Dun Kurdistan Bolge Baskanligi adina yayinlanan aciklamada Turkiye ve iran,in Kurdistan bolgesi,ne yonelik saldirilari kinandi.

Baskanliktan yapilan aciklamada:

Uzun bir suredir Turkiye ve Iran Kurdistan siniri uzerinde konuslandirdiklari topcular ve hava kuvvetleriyle sinir bolgemizi bombalamaktadir.Bu bombardmanlar bolgede yasayan sivil halk ozellikle cifcilerimizin agir maddi ve can kaybina neden olmaktadir.

Bu operasyonlar nedeniyle bolgede yasayan vatandaslar can ve mal guvenlikleri uzerinde olusan tehdid nedeniyle yasadiklari yerleri terk etmek zorunda kaldilar.Yapilan operasyonlarin devamliligi sinir bolgelerimizin durumunu genel anlamda zora sokmustur.

Kurdistan Bolge baskanligi Turkiye ve iran devletleri,nin sinir bolgeleri ve vatandaslarimiz uzerinde askeri guclerin yaptiklari bu operasyonlari Irak egemenligi uzerinde yapilan bir saldiri olarak degerlendirmektedir.

Taraflardan talebimiz bombardmanlar durdurulsun ve korku ile suphe olusturacak yontemler yerine sorunlari cozmek icin diyalog yoluyla uygun bir cozum bulunmasi ve artik tum taraflarin siddet yoluyla hicbir cozum bulamiyacagi sonucuna ulassinlar.

Kurdistan Bolge Baskanligi.

Geen opmerkingen: