maandag 7 maart 2011

Dun bir Turk Tv,sinde sorulan sorulara cevap veren Kilicdaroglu CHP,nin yeni kurultaydan sonra izleyecegi politik degisim ile ilgili umut veren isaretler yerine gaflar yaparak ise basladi.

CHP nasil bir partidir?.Onun tarihi nedir?O partinin kirmizi cizgileri varmidir?Ne kadar gunumuze uygun degisim gosterebilir gibi sorlar cogaltilabilir?

Kilicdaroglu yeni ise basladi.Devraldigi parti politika uretemeyen ve curumeye dogru giden bir partiydi.nevarki onu destekleyen kitleler bir umut icerisindeydi.Tipki Bulent Ecevit,in Umudumuz karaoglan sloganlarina yansidigi gibi.
Neyse gecelim kilicdaroglu,nun egitim ve yasam pozisyonu fazla bizi ilgilendirmiyor.Onemli olan onun zihniyeti ve toplumun taleplerine cevap vermedeki durusu.

Daha once kurultaya katilanlar onun yaptigi konusma icerisinde iki noktadaki bosluklar uzerine dikkat cekmislerdi.
Birincisi: AB ve Dis politika.
Ikincisi:Kurd Sorunu.

AB ile ilgili politikayi simdilik geciyoruz.AB ile de baglantili olan Kurd Soru,nunda kendisine yoneltilen elestirilere verdigi cevaplar eski Bulent Ecevit donemini cagristiriyor.Bazilari onu Hindistan,li lider Gandhi,ye benzetmisti.
Onun Gandi,ye benzer yonunun fiziksel oldugu aciga cikti.

O Hintli bir lider olarak kendi felsefesi ve buna uygun cozum yontemiyle sorunlara cozum aramisti.Onun yasamini sonuclandiran bir risk te almisti.Kilicdaroglu risk tasiyan Kurd Sorunu uzerine fazla birsey soyleyemeyecegini belirterek Gandhi olmadigini belrtmis oldu.Simdi artik o yavas,yavas unutulacak Gandhi Lakabi yerine Halkci Kilicdaroglu sliganlariyla anilacak.Bulent Ecevit,in sapkasini takti.Bakalim onunla daha hangi noktalarda farkliliklari olacak.

Bir politikaci iktidara geldiginde yanlizca ekonomik ve egitim pozisyonuyla degerlendirilmez ayrica onun etnik ve kulturel kokenine de bakilir.Kilicdaroglu,nun dunku aciklamalarina bakilinca onun kendini taniyamadigi anlasiliyor.

Kendi kokenini vurgularken Mahmut Hayrani ile Hoca Nasreddine vurgu yaptigi aciklaniyor.Bu aciklamada neden Dersime yer verilmiyor,o da konunun carpitilmasiyla ilgili.Hoca Nasredinin Iran,in Horosan yoresini cagristiran Tusi adiyla anildigi biliniyor.Mahmud Hayrani ile ilgili bilgi sadece Haci Bektasi Veli ile olan iliskiler.Bilindigi gibi Haci Bektasi veli Horasan,dan Anadoluya geldi.

Gecen gun Hurriyet Gazetesi,nden Soner Yalcin bu konuda Kilicdaroglu,nun kimligine ait genis bir yazi yazdi.Onun yazisi carpik veriler uzerine hazirlandi.O kendisine kaynak olarak Alemder hoca denilen sahtekarin arastirmasini kendisine dayanak yapti.

Kilicdaroglu ile verilen bu bilgi kesinlikle carpik bir bilgi.O bilginin kaynagi bir seceredir.Bu secere Bagdad,da hazirlandi.Daha sonra Osmanli yonetimi tarafindan onaylandi.Bu secere baska bilgilerle desteklenirse Turkiye Cumhuriyeti,nin oldugu gibi Osmanli Tarihinin de yalanlarla dolu olacagi anlasilacak.

Bu secereyi 18 yil once Hasan Balikani inceledi.Bu secereye dayanarak bazi tezler ileri surdu.Aleviligin Tarihinin de carpitildigini ispatlamaya calisti.

profosor Alemdaroglu,nun arastirmasi da resmi tarihe uydurulmus bir sahtekarlik ornegi olarak yakinda aciga cikarilacak

Geen opmerkingen: