woensdag 9 maart 2011

CANLAR.

Secim zamaninda,"ben bu cemevlerini aleviler icin yaptim"diyen Izmir Buyuksehir Belediyesi bugun Alevi-Bektasi derneklerini,cesitli oyunlar,baskilar ve tehdidlerle cemevlerimizden cikartmaya calisiyor.Bu tehdid ve baskilar ozellikle son iki aydir Bornova Pir Sultan Abdal Kultur Dernegi Cemevimiz uzerinde uygulanmaktadir.Cigli de aleviler icin yapildigi sozu verilerek yapilan cemevimiz Alevi derneklerine verilmezken,Bornova da"polisle,cilingirlerle geliriz derhal burayi terkedin tehdidleriyle cemevimiz bosaltilmaya calisiliyor.Bu sekilde cemevi tabelamiz defalarca indirilmeye kalkisilmis ve cemevimiz uzerinde kirli oyunlar cevrilmistir.

Ne oldu da Buyuksehir belediyesi cemevlerimizi biz Alevilerin elinden almaya calisiyor?

Buyksehir belediyesi ne hakla cemevlerimizde nasil ibadet edecegimize ve cenazelerimizi nasil kaldiracagimiza mudahele ediyor.?

Cemevleri"ibadet yeri degildir" diyen zihniyetleizi cemevlerimizden cikartmaya calisan zihniyet arasinda ne fark var?

CANLAR.

"Cemevlerini derhal terk edin"diyen bu zihniyete DUR! demek icin gelin cemevlerimize sahip cikalim,cemevleri belediyelerin degil alevilerindir!

Bizler Alevi-Bektasi federasyonu Izmir bilesenleri olarak tum alevi aydin,demokrat halkimizi basin aciklamasina davet ediyoruz.

CEMEVERI BELEDIYELERIN DEGIL;ALEVILERINDIR:

Basin Aciklamasi.

Tarih: 23/07/2010

Yer:Bornova-Ataturk Mah.Pir Sultan Abdal Kultur Dernegi-Cemevi.

Saat.19.00

Katilimci-destekleyiciler.
1-Ali Balkiz(Alevi-Bektasi federasyonu.Gnl.Bsk.)
2-Fevzi Gumus(Pir Sultan Abdal Dertnekleri Gnl.Bsk.)
3-Ercan Gecmez(Haci Bektasi Veli Anadolu Kultur Vakfi)

Geen opmerkingen: