zaterdag 23 augustus 2008

AZIZ

Yorum Üslubu Konusunda Hatırlatma
Sitede son günlerde farklı perspektifteki okurların birbirlerine yönelik eleştirileri arttı. Bu, iyi. Ancak bazı yorumlarda nezaket sınırlarını aşan ifadeler var. Bunların bir kısmını metne müdahale ederek düzeltmeye çalıştım, ancak bir noktadan sonra kontrolü imkansız hale geldi.

Tüm okurlardan ricam, bundan sonra kesinlikle saldırgan ve taciz edici ifadeler kullanmamaları. Bundan sonra bu gibi ifadeler içeren yorumlar kabul edilmeyecektir.

(Yorumunuz bir gün içinde yayınlanmaz ise, biliniz ki sebep budur.) Geçmişte yayınlanmış ve bundan yayınlanacak yorumlarda bu gibi ifadeler var ise, "mağdur" olan kişi bu konuda bana bir mesaj geçerek uyarıda bulunabilir; "şikayeti" dikkate alınacak ve ilgili yorum tamamen veya kısmen silinecektir. Ben bazı konularda "taraf" olsam bile, o konuda yürüyen tartışmanın tarafları arasında adaletsizlik yaratacak bir "taraflılık" sergilememeye özen gösteriyorum.

Bu sitede gayet tartışmalı konular tartışılıyor. Türkiye'de ne yazık ki bu konular açılınca ortam genellikle gerilir ve çatışma başlar. Burada söz konusu problemi aşabilmemiz gerek. Bu konuda da herkese görev düşüyor. Kaldı ki bir insanı ikna etmenin ilk şartının, onu taciz etmemek olduğunu da unutmamak gerek. Tüm okurlara anlayışları için şimdiden teşekkür ederim.

Geen opmerkingen: