zaterdag 23 augustus 2008

Tunceli Belediye Başkanı Songül EROL ABDİL ve Belediye Meclis Üyeleri

Kürt halkının haklı, siyasi ve kültürel taleplerini ve özgürlük mücadelesine karşı böyle bir plan içinde bulunan Türk devleti ve ordusu, Türkiye halkına karşı da samimiyetten uzak ürettiği yalan haberlerle topluma karşı suç işlemektedir. Genelkurmayın gece yarısı açıklaması hiç de bir askere yakışmayacak denli gerçekleri gizlemeye çalışan bir yalandan ibarettir. Bu tutumu ile başta Türkiye halkı olmak üzere, dünya kamuoyu karşısında da büyük bir sorumsuzluk sergileyen bu davranışın sahipleri hiçbir zaman sonuç almayacakları bilinmektedir. Sonuç almanın tek yolu vardır, o da Kürt halk Önderliğinin barış çağrılarına kulak verilmesi ve Kürt halkının haklı taleplerinin kabul edilerek inkar, imhaya dayalı devlet teröründen vazgeçilmesidir.

Tüm Kürdistan halkı ve demokratik kamuoyu Türk ordusunun yalana dayalı psikolojik savaş amaçlı bu tür haberlerine inanmaması, gelişen özgürlük mücadelesine daha fazla katılarak bu tarihi aşamayı zaferle taçlandırmak üzere görevlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı ve ortaya çıkmış onurlu yaşamın ve başarı olanaklarını mutlaka değerlendirmelidir. Benim insanıma silah teklif edenler! Siz evlat acısı nedir bilirmisiniz? Bilemezsiniz! Çünkü; sizin çocuklarınız ABD de okur, Kolejlerde okur, özel eğitim görür ve en kısa zamanda da tacir olur.
Demokrasi söylemleriyle iktidara gelen AKP, uygulamalarıyla Ülkemizi karanlığa sürüklerken biryandan bazı çevrelere şirin gözükmek ve engellenmemek için Kürt Sorununda silahı öne çıkarmaktadır.


Asimilasyonu yurtışında insanlık suçu ilan eden Başbakan Türkiyede Kürtlerin Varlığını kerhen kabul etmektedir. Bu asimilasyonun taa kendisidir. Bu tür uygulamalar en güzel kültüre sahip Aleviliğin faşizan uygulamalarla yozlaştırılmasıdır.


AKP anlayışının ekonomik paketi özetle, bastır parayı al Kürd’ü.
AKP’ nin ekonomik paketinden Dersime fabrika değil, demiryolu değil, havaalanı değil, turizm projeleri değil,1400 silah düşmüştür.


AKP’ye bir çağrım daha var; çünkü projeleri eksik kalmış. Kelle başına ödül koysunlar(!) Üretimi böyle tamamlayıp Türkiye’nin dış borçlarını böyle kapatabilirler
Sevgili Dersimliler!


Alevilerin bu projeye meyilli olduklarını söylüyorlar. Buna ne ben inanırım, ne siz. Ama yinede ben bir şeyi hatırlatmak istiyorum; Hızır paşa Zulmü ve dönekliği ile, Pir Sultan ise; Özgürlük mücadelesi uğruna dar ağacına giderken,
‘’dostun bir tek gülü yaralar beni’’
söylemi ile hatırlanır.
Unutmayalım Alevilik felsefesinin özü Pir Sultan’ın bu sözüdür.
Sevgili canlar bu Felsefeye, Pir Sultana bağlı kalalım.


Sivas’ta Pir sultanı asan Çorumda, Maraş’ta bizleri katleden, 2 Temmuzda bu felsefenin özünü taşıyan aydınları diri diri yakan zihniyetin oyununa gelmeyelim. İnançlı duruşumuzu ve felsefemizi koruyalım.


Sevgili canlar sizleri Pir Sultan’ın Şeyh Bedrettin’in ve ismini anamadığımız nice kahramanların direnişiyle selamlıyorum.

Tunceli Belediye Başkanı Songül EROL ABDİL ve Belediye Meclis Üyeleri

Geen opmerkingen: