maandag 25 augustus 2008

RUSYA FEDERASYONU PARLAMENTER MECLİSİ ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARININ KABULÜ İÇİN YAPTIĞI OYLAMADA RUSYA DEVLET BAŞKANI DİMİTRİ MEDVED

RUSYA FEDERASYONU PARLAMENTER MECLİSİ ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARININ KABULÜ İÇİN YAPTIĞI OYLAMADA RUSYA DEVLET BAŞKANI DİMİTRİ MEDVEDEV' VE DEVLET YÖNETİMİNE OY BİRLİĞİ İLE ÜLKELERİN BAĞIMSIZLIĞININ KABUL EDİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

25/08/2008. Rusya federasyonu Parlamenter Meclisi moskova saati ile 10:00 da yapmış olduğu toplantıda, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri'nin "bağımsızlıklarının kabulü" çağrısını görüştü.

Rusya Parlamentosu meclis Başkanı Sergey MİRONOV; yapmış olduğu açıluış konuşmasında "Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için gereken her türlü tarihi ve yasal koşullar bulunmaktadır" vurgulamasında bulundu.

Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI; parlamenterlere hitaben yapmış olduğu konuşmada "Bizim Kosova'dan daha fazla uluslararası yasalara göre bağımsızlık hakkı bulunmaktadır., ne zman ben "biz" diyorsam bu bilinmelidir ki Abhazya ve Güney Osetya diyorum." vurgulamasında bulunarak Rusya Federasyonu'nun Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yaptığı saldırı karşısında ülkelerini korumaları ve yaşanan "soykırım"dan sonra yardımda bulunmalarına teşekkür etti.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "bizler 15 yıldır, Gürcistan'a askeri yardımda bulunan ve silah satan ABD ve Avrupa ülkelerinin yönetimlerine, yapmış oduğunuz bu askeri yardımların Gürcistan tarafından Abhazya ve Güney Osetya halklarına karşı kullanılacağını belirttik. Ancak bizlerin bu çağrılarınıa karşılık olarak onlar bizlere karşı "kulaklarını tıkadılar". 15 yıldır Gürcistan'ın saldırıları sırasında 106 tane rus barış gücü askeri öldürüldü. Bizler onların ailelerinden özür diliyoruz. Bu silahlanmanın sonucunda Tsinvali'de yaşananları bütün dünya gördü. Bizler eskiden de olduğu gibi 15 yıldır bağımsız olarak yaşıyoruz. Ve yaşayacağız da. Bu bilinmelidir ki Abhazya ve Güney Osetya halkları Gürcistan ile bir devlet yapısı altında yaşayamazlar." dedi.

Rusya Parlamentosu; toplantı sonucunda hazırlanan "Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlığının Tanınması Belgesi"ni toplantıda bulunan 130 Parlamenterin tamamı tarafından kabul edilmesi ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV ve Devlet Yönetimine iletilmesine karar verdi.

Geen opmerkingen: